Muziekgebouw aan t IJ

Muziekgebouw aan ’t IJ verlaagt met ingang van 25 mei 2012 de concertprijzen voor seizoen 2012/2013.

Deze verlaging is het gevolg van het overheidsbesluit de btw-verhoging op podiumkunsten vanaf 1 juli 2012 terug te draaien. De verlaging geldt voor concerten die plaatsvinden na 1 juli en waarvoor de kaarten betaald zijn ná 24 mei, de datum waarop de verlaging van het btw-tarief ingaat. De Amsterdamse Cello Biënnale valt buiten de prijsverlaging*. De huidige prijzen op de website van het Muziekgebouw zijn de nieuwe prijzen.

Wij vinden het belangrijk dat de prijsverlaging ten goede komt aan onze bezoekers. Wie na 24 mei kaarten heeft gekocht voor een concert in het nieuwe seizoen en de oude prijzen betaalde, gaan wij compenseren. Kaarten gekocht en afgerekend vóór 25 mei blijven als gevolg van het kabinetsbesluit helaas onder het hoge btw-tarief vallen. Deze kaartkopers kunnen wij niet compenseren. Dat melden wij met pijn in het hart, maar het Muziekgebouw moet als gevolg van het overheidsbesluit over deze kaarten het hoge btw-tarief afdragen aan de Belastingdienst. Wie kaarten kocht en afrekende na 24 mei krijgt zo spoedig mogelijk bericht van ons over de compensatie. 

* De kaartprijzen voor de Amsterdamse Cello Biënnale blijven ongewijzigd, aangezien de eerdere btw-verhoging niet is doorgevoerd in de kaartprijzen van de Biënnale.

 

 

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X