Metropole Orkest

De buitengewone avonturen van Mr. West in het land der Bolsjewieken

vr 06 januari 2012 / 20:15 tot +/- 21:35 / Grote Zaal
De buitengewone avonturen van Mr. West in het land der Bolsjewieken

Amerikaanse vooroordelen over Sovjet-Unie in red western

Inleiding*: 19.15 uur door Theodore van Houten

Speciaal voor het International Film Festival Rotterdam is de filmvertoning van de zwijgende Russische filmklassieker De buitengewone avonturen van Mr. West in het land der Bolsjewieken (Lev Koelesjov, 1924) voorzien van een live soundtrack. Zeventien componisten van Muziek Instituut MultiMedia maakten gezamenlijk deze score, uitgevoerd door het Metropole Orkest. Voor iedereen die dit grote succes van het filmfestival heeft gemist, is er nu de reprise in het Muziekgebouw.

Filmmaker Lev Koelesjov bracht zijn revolutionaire theorieën over montage in de praktijk met deze in zijn tijd zeer populaire satirische komedie. De plot en de stijl van de film werden geïnspireerd door Amerikaanse series, slapstick en de 'swashbucklers' van Douglas Fairbanks. 

In de film brengt Mister West met zijn cowboy-lijfwacht een bezoek aan de Sovjet-Unie. De voorzitter van de Amerikaanse YMCA zit vol vooroordelen over boze Bolsjewieken en is, met uilenbril en al, overduidelijk geïnspireerd op de Amerikaanse carrièrekomiek Harold Lloyd. Eenmaal in Moskou wordt hij het slachtoffer van een gangsterbende, die zijn vooroordelen alleen maar bevestigt, tot hij na veel bizarre en excentrieke avonturen het echte, brave Russische volk leert kennen.Bekijk een reportage met filmbeelden en de nieuwe muziek, impressies van de repetitie en een interview met projectcoördinator Bob Zimmermann: 
 


*De inleiding is in onze BAM Zaal. Er is plaats voor maximaal 100 personen.

Programma

Nieuwe soundtrack bij de film door Bob Zimmerman, Henk Alkema en Loek Dikker (eindredactie), Renger Koning, Daniel Hamburger, Habbo Beem, Mark Putz, Stan Koch, Than van Nispen, Ben Wallet, Toon Vieijra, Paul van Vulpen, Ad van Dongen, Vincent de Koning, Jos Jansen en Fay Lovsky.

 

Uitvoerenden

Ernst van Tiel dirigent

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X