Warm-up World Minimal Music Festival

Asko|Schönberg, Klang, Lunapark en Tom Trago

za 31 maart 2012 / 20:15 tot +/- 22:15 / Grote Zaal
Asko|Schönberg, Klang, Lunapark en Tom Trago

 Spetterende minimal music & optredens in het Festivalcafé

In dit warm up-concert voor het World Minimal Music Festival 2013 - in samenwerking met 22Tracks - spelen Asko|Schönberg, Ensemble Klang en Lunapark spetterende minimalwerken van o.a. Brian Eno, Steve Reich, Terry Riley en Kate Moore. Dj/producer Tom Trago maakt de avond tot één geheel, door de werken op het podium met live samples en remixes aan elkaar te verbinden. Voor en na het concert (van 18.00 tot 0.30 uur) zijn in het Festivalcafé op Foyerdeck 1 optredens en activiteiten, waaronder een optreden van gitaartovenaar Raphael Vanoli.

Op het programma in de Grote Zaal is - voor het eerst live op het podium - muziek te horen van twee zéér invloedrijke ambient/minimal klassiekers. Het beroemde soloalbum Discreet Music van muziekproducent Brian Eno (o.a. David Bowie, U2, Coldplay) én het legendarische A Rainbow in Curved Air van minimalcomponist-van-het-eerste-uur Terry Riley. In Discreet Music spelen alle ensembles mee én verzorgt Tom Trago live elektronica.

Ook te horen is één van Steve Reichs meest succesvolle composities van de laatste jaren, Double Sextet. Hij kreeg hiervoor in 2009 de Pulitzer Prize in de categorie muziek. De avond begint met minimal music van de jonge Australische componiste Kate Moore.

Randprogramma i.s.m. 22Tracks.com
Voor en na het concert verzorgt muziekcollectief 22Tracks.com de randprogrammering. Vooraanstaande 22Tracks-dj’s krijgen voor het concert een opname van een minimal music-compositie die ze binnen 4 uur verwerken in een spiksplinternieuwe remix. Ze presenteren de resultaten na het concert in het café op Foyerdeck 1. Na afloop is er een interview met Tom Trago en een optreden van gitaartovenaar Raphael Vanoli van de band Knalpot.

Programma

• 18.00 Foyerdeck 1: Festivalcafé met live remix-sessie door 22tracks.com
• 19.45 Entreehal: Music for Pieces of Wood van Steve Reich door slagwerkstudenten Conservatorium van Amsterdam
• 20.15 Grote Zaal: Asko|Schönberg / Ensemble Klang / Lunapark / Tom Trago
• circa 22.15 Foyerdeck 1: Festivalcafé met programma door 22tracks.com: presentatie remixes, gesprek met Tom Trago, optreden Raphael Vanoli
 

De 3e editie van het World Minimal Music Festival vindt plaats van wo 3 t/m zo 7 april 2013.

> Bekijk hier het blog dat VPRO Dorst maakte over de 2e editie in april 2011.

Programma

Kate Moore 101
Terry Riley A Rainbow in Curved Air (bew. Anthony Fiumara, Arnold Marinissen)
Steve Reich Double Sextet
Brian Eno Discreet Music (bew. Anthony Fiumara, Arnold Marinissen)

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Ensemble Klang
Lunapark

Tom Trago

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X