Toonzetters

De top van Nederlands componeren

za 23 juni 2012 / 15:00 tot +/- 17:00 / Grote Zaal
De top van Nederlands componeren

De top van Nederlands componeren

Een combinatieticket voor het middag- én avondconcert van Toonzetters kost € 20 (ipv € 27).
Uitsluitend verkrijgbaar bij de kassa, T 020 788 2000.

Toonzetters is een ontmoetingsplaats voor Nederlandse componisten en wil een breed publiek laten zien hoe gevarieerd het nieuwe Nederlandse muziekaanbod is. Met voormalige winnaars als Richard Rijnvos, Robin de Raaff, Seung-Ah Oh en Yannis Kyriakides is het in vijf jaar uitgegroeid tot het toonaangevende evenement voor hedendaagse gecomponeerde muziek uit Nederland. Ook voor de lustrumeditie staan er weer tien composities op de longlist die in het afgelopen seizoen hun première beleefden. Tijdens twee concerten wordt een zo groot mogelijke selectie van de werken uitgevoerd. Als afsluiting van het concert wordt de Buma Toonzetters Prijs uitgereikt aan de door de internationale vakjury gekozen winnaar.

Het programma van Toonzetters 2012 wordt samengesteld door een vakjury van internationale festivalprogrammeurs. Uit bijna honderd inschrijvingen kiest zij de tien beste werken die kans maken op de Buma Toonzetters Prijs. Daarvan zal een zo groot mogelijke selectie worden uitgevoerd. In het voorjaar staat het volledige programma van de concerten op www.toonzetters.nl en www.hollandfestival.nl

Opnieuw op het podium de top van Nederlands componeren
Toonzetters is hét toonaangevende evenement voor Nederlands hedendaags gecomponeerde muziek en viert haar eerste lustrum op zaterdag 23 juni 2012, als onderdeel van het Holland Festival. Tijdens Toonzetters klinken de nieuwste Nederlandse gecomponeerde werken. De selectie van de tien beste composities, die alle hun eerste uitvoering beleefden tussen 1 augustus 2010 en 1 augustus 2011, wordt gemaakt door een internationale vakjury. Tijdens het festival worden zoveel mogelijk van de geselecteerde werken uitgevoerd. Het beste werk van seizoen 2010/2011 zal op Toonzetters bekroond worden met de Buma Toonzetters Prijs, bestaande uit een geldbedrag van tienduizend euro.

Toonzetters is een initiatief dat het Nederlandse publiek bekend wil maken met nieuw werk van Nederlandse of in Nederland woonachtige componisten. Het zou zo maar kunnen dat u hier als één van de eersten een belangrijk nieuw werk hoort, dat de toon zal zetten in het Nederlandse en internationale muzieklandschap.

Eerder winnaars van de Buma Toonzetters Prijs zijn Richard Rijnvos, Robin de Raaff, Seung-Ah Oh en Yannis Kyriakides.

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X