Radio Kamer Filharmonie

Happy Birthday

do 27 september 2012 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

John Adams

Vaudeville

Otto Tausk

John Adams

Feel-good avond met bruisende nieuwe muziek

Nieuwe muziek en entertainment. In dit feestelijke programma staat vertier centraal met opwindende dansen van Adams en Piazzolla, bruisend variété van de Amerikaanse componist Paul Schoenfield en een fantasie van Steve Mackey over een in dronkenschap verkerende jazzpianist Thelonious Monk. Jarig? Vier het met dit ‘feel good’ concert. Jarigen met paspoort in de hand krijgen een vrijkaartje voor deze avond.

Opgewonden stapt voorzitter Mao uit zijn portretlijst om de foxtrot te gaan dansen met zijn sensueel bewegende vrouw in The Chairman Dances uit Adams opera Nixon in China. Magie, sensualiteit, ontwapenende schoonheid en erotische lyriek kenmerken de muziek van Piazzolla. En Paul Schoenfield grijpt in Vaudeville terug op het oude variététheater met bruisende acts, cabaret, dansen en ballet.

  maakt hoorbaar
 

Programma

Régis Campo Happy Birthday (Nederlandse première)
John Adams The Chairman Dances: Foxtrot for Orchestra
Paul Schoenfield Vaudeville
Astor Piazzolla/John Adams La Mufa–Tango & Todo Buenos Aires
Steve Mackey Eating Greens

Uitvoerenden

Door omstandigheden kan de aangekondigde uitvoering met piccolotrompettist Wolfgang Basch helaas niet doorgaan. Om de presentatie van dit stuk toch mogelijk te maken is een oplossing gevonden door de solopartij op es-klarinet te laten uitvoeren. Diede Brantjes werd bereid gevonden om op het laatste moment in te vallen.

 

Otto Tausk dirigent
Monique Krüs sopraan
Diede Brantjes klarinet
Nadia Wijzenbeek viool


 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X