Combattimento Consort Amsterdam

Klassiek Salzburg

vr 24 mei 2013 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

Liza Ferschtman

Liza Ferschtman

Jan Willem de Vriend

Liza Ferschtman

Stersolist Liza Ferschtman in het virtuoze vioolconcert van Michael Haydn

In de 18e eeuw draaide het hele muziekleven in het Oostenrijkse Salzburg rond de aartsbisschop. Deze had niet alleen goede musici nodig in zijn schitterende barokke domkerk, maar ook thuis in zijn eigen Residenzpaleis. Daar speelden de muzikanten allerlei lichte, wereldlijke stukken voor zijn gasten. Genoeg emplooi dus voor eersteklas musici zoals de jonge Wolfgang Amadeus Mozart.

Buiten dienstverband was er voor hen nog tijd genoeg om zich te ontwikkelen en te vermaken en zo schreef Michael Haydn, broer van de beroemde Joseph en ruim vier decennia lang in dienst van de aartsbisschop, het virtuoze vioolconcert in A dat Wolfgang Amadeus Mozart zeker moet hebben gekend en gewaardeerd.

De jonge Wolfgang Amadeus vermaakte zich in Salzburg met allerlei divertimenti, onder andere één voor de 25e naamdag van zijn zusje Nannerl, zijn jeugdkameraadje en haast gelijkwaardige partner in de muziek. Combattimento besluit met misschien wel de grootste parel onder de symfonieën van Joseph Haydn, nr. 85 met de bijnaam 'La Reine'.

Combattimento Consort Amsterdam onderstreept de altijd succesvolle samenwerking tussen Jan Willem de Vriend en Liza Ferschtman in een programma dat haar én Combattimento op het lijf is geschreven.

 

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart Divertimento nr. 11, ‘Nannerl Septet’, KV 251
Michael Haydn Vioolconcert in A
Joseph Haydn Divertimento nr. 3 in G Hob X:5
Joseph Haydn Symfonie nr. 85 'La Reine'

Uitvoerenden

Jan Willem de Vriend dirigent
Liza Ferschtman viool

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje
  • Inclusief pauzedrankje

Video

Haydn - Octet in A Hov X:6 (Combattimento Consort)

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X