Duo Bish & Wierdsma

Lunchconcert

di 26 maart 2013 / 12:30 tot +/- 13:30 / Grote Zaal

Didel Bish

Amarins Wierdsma

Didel Bish

Duo Bish & Wierdsma ontstond in de lente van 2011 toen Amarins Wierdsma (viool) en Didel Bish (piano) samen met sopraan Nikki Treurniet werden uitgenodigd om op tour te gaan door de Verenigde Staten en Canada. Na de tour besloten ze om verder te gaan als duo en samen het prachtige duorepertoire te verkennen. 

Amarins en Didel studeren beiden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze traden ze op in o.a. Nederland, de Verenigde Staten, Zwitserland en Portugal. Dit jaar zijn ze uitgenodigd om op te treden in Duitsland. Duo Bish & Wierdsma won de eerste prijs op het Concours van het Kamermuziekfestival Hoorn. Afgelopen zomer nam Duo Bish & Wierdsma deel aan een duocursus in Lausanne, Zwitserland, waar ze les hadden van pianist Bruno Canino en violist Pierre Amoyal.

Tip: Rondleiding vooraf
Combineer dit lunchconcert met een rondleiding vooraf door het Muziekgebouw (€ 8,50; aanvang 11.00 uur).
> lees meer

Conservatorium van Amsterdam
Als grootste conservatorium in Nederland biedt het Conservatorium van Amsterdam (CvA) een zeer breed repertoire aan afstudeerrichtingen. Gesitueerd in het hart van Amsterdam profiteren de circa duizend studenten optimaal van het rijke Amsterdamse muziekklimaat.

www.ahk.nl/conservatorium

Serie gratis lunchconcerten
De serie van acht lunchconcerten organiseert Muziekgebouw aan ’t IJ dit seizoen wederom samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en het Conservatorium van Amsterdam.

 

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart Vioolsonate in A, KV 526
John Cage Nocturne
Sergej Prokofjev 5 Melodies 
Pjotr Iliitsj Tsjaikovski Valse-scherzo

Uitvoerenden

Amarins Wierdsma viool
Didel Bish piano
 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X