Ives Ensemble

Morton Feldmans Tweede Strijkkwartet

wo 03 oktober 2012 / 18:00 tot +/- 23:30 / Grote Zaal

Morton Feldman

Morton Feldman

Zelden live te horen

Het Ives Ensemble laat het betoverende en ruim vijf uur durende Tweede strijkkwartet van de Amerikaan Morton Feldman glanzen en spreken als geen ander. Als opmaat de eerste twee minuten van Groeibriljant, het nieuwe strijkkwartet van de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki. Voor de strijkkwartetserie van het Muziekgebouw schrijft zij zeven stukjes van telkens twee minuten. Bij het laatste concert op 8 mei is het werk compleet.

Arnold Schönberg dichtte zijn leerling Webern in zijn voorwoord bij diens Sechs Bagatellen gematigdheid, concentratie en een zoeken naar een zo groot mogelijke artistieke echtheid toe. Dezelfde concentratie die bij Webern leidt tot een uiterste compactheid, leidt er bij Feldman juist toe dat hij nooit meer op wil houden.

Soep voorafgaand aan het concert
Tussen 17.00-18.00 uur wordt in de Entreehal, voorafgaand aan het avondconcert, Pomodori-soep geserveerd met 2 sneetjes boerenlandbrood à € 5,00 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij de kassa van het Muziekgebouw via tel. 020-7882000 (ma - za, 12-18 uur).

Groeibriljant van Calliope Tsoupaki is mogelijk gemaakt met steun van het Fonds Podiumkunsten

Programma

Calliope Tsoupaki Groeibriljant, minuut 1-2 (wereldpremière)
Anton Webern Sechs Bagatellen
Morton Feldman Strijkkwartet nr. 2
 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X