Pierre-Laurent Aimard

Préludes van Debussy

vr 11 januari 2013 / 20:15 tot +/- 22:05 / Grote Zaal

Pierre-Laurent Aimard

Pierre-Laurent Aimard

Pierre-Laurent Aimard (Marco Borggreve)

Debussy’s complete pianocyclus

Voorafgaand aan dit concert is in de Kleine Zaal een bijeenkomst van de cursus Quickstart hedendaagse muziek door muziekpublicist Thea Derks. De cursus bestaat uit 5 lessen mét concert over muziek na 1900. > meer informatie

Met de 24 Préludes veranderde Claude Debussy de manier waarop voor piano solo geschreven werd. Door de vele nieuwe klanken en kleuren groeide Debussy’s cyclus uit tot een ijkpunt voor latere componisten. Artist in residence van het Muziekgebouw Pierre-Laurent Aimard is zeer vertrouwd met de preludes. Als een van de weinige pianisten speelt hij de cyclus ook live in zijn geheel.

Debussy maakte van zijn Préludes niet alleen 24 afzonderlijke juweeltjes, ook bewaakte de componist de logische eenheid van het geheel. De cadans van het complete werk is daarom een bijzondere luisterervaring die nieuw licht werpt op een van de belangrijkste cycli van de 20e eeuw.

De pers over Aimards recente opname van de Préludes: 

'Aimard geeft een proeve van zijn uitzonderlijke talent met een briljante en verrassende uitvoering' (Parool)

'Met subliem uitgewerkte klankdetails biedt Aimard een verhelderend kijkje in de wonderen van Debussy's partituur' (De Volkskrant)

'Aimard is op dreef met de Préludes...hij zoekt naar klankschoonheid en vertelkracht en vindt het juiste toucher...elk miniatuur krijgt een geraffineerde behandeling' (Trouw) 

Pierre-Laurent Aimard is artist in residence
www.pierrelaurentaimard.com

Programma

Claude Debussy 24 Préludes

Uitvoerenden

Pierre-Laurent Aimard piano

  • Vooraf eten?Vooraf eten?

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X