Dhruba Ghosh + Niti Ranjan Biswas

Nachtraga

za 01 september 2012 / 23:00 tot +/- 02 sep 00:30 / Grote Zaal

Dhruba Ghosh

Dhruba Ghosh

De nacht in met magische muziek uit IndiaDe Indiase raga is een fascinerend fenomeen. In deze muziek heeft elke noot en elk ritmisch motief een betekenis. Daardoor ervaar je als luisteraar meer dan alleen de zuivere schoonheid van in elkaar hakende patronen. Raga-grootmeester Dhruba Ghosh en
Niti Ranjan Biswas maken met hun tabla en sarangi, Indiase percussie en strijkinstrument, van dit late concert een ademloos nachtelijke ervaring.

Dhruba Ghosh komt uit Mumbai en staat bekend als een raga-grootmeester en de beste sarangi-speler van dit moment. De tablaspeler Niti Ranjan Biswas groeide op in Bangladesh. Hij is verbonden aan Codart Rotterdam en maakt veel furore met zijn avontuurlijke spel, ook buiten de traditionele Indiase muziek. Een bijzondere ontmoeting vol mooie verhalen. Het beluisteren van een nachtraga kan een extatische en inspirerende belevenis zijn, waarbij elk besef van tijd lijkt opgeheven.


In samenwerking met Atlas Ensemble. Het concert maakt deel uit van het Atlas Festival én Boem Paukeslag (seizoensopening).

> download folder Atlas Festival (pdf, 2.5 Mb)
> meer informatie over het Atlas Festival, incl. randprogramma en passe-partouts
> www.atlasfestival.nl

Uitvoerenden

Dhruba Ghosh sarangi
Niti Ranjan Biswas tabla 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X