Ana Moura + support act Aline Frazão

Amsterdam Roots Festival 2012

vr 06 juli 2012 / 20:15 / Grote Zaal
Amsterdam Roots Festival 2012

Ana Moura, inmiddels een van de meest vooraanstaande fadostemmen wereldwijd, zong in haar tienerjaren vooral pop en rock, maar werd na een debuut in de fadohuizen van Lissabon vrijwel direct ontdekt door de beroemde fadoproducer Jorge Fernando.

Toen ging het snel: ze zong haar beroemde duet met Mick Jagger tijdens een Rolling Stones-concert en was de jongste fadista ooit om voor de Edison genomineerd te worden. Ze kreeg in Lissabon haar fan Prince op bezoek, werd genomineerd als beste artiest door het gerenommeerde Britse blad Songlines en ontving de prijs voor beste vertolker van de Amália Rodrigues Foundation. Ook was ze de eerste Portugese act die in Carnegie Hall speelde en zag ze vrijwel al haar platen een platina status behalen. Met haar krachtige en emotionele stem zingt Moura zowel klassieke en nieuwe fado's als tijdloze melodieën uit andere genres, maar altijd met de typerende fado-touch.

Aline Frazão (support act)
De Afrikaanse roots van Aline Frazão raakten al in haar geboorteplaats Luanda versmolten met bossa nova, Latijns-Amerikaanse klanken en jazz. Op haar reizen vergaarde de Angolese singer-songwriter nog meer levensbagage: via Lissabon, Barcelona en Madrid kwam ze uiteindelijk terecht in het Spaanse Santiago de Compostela. Alle opgedane ervaringen en invloeden kwamen eind 2011 samen op haar debuut-album Clave Bantu, een fijne, akoestische luisterplaat met een jazzy inslag. Live speelt ze stukken van die plaat, maar ook klassiek Angolees repertoire en muziek van vergeten Angolese vrouwenstemmen van weleer.
Amsterdam Roots Festival - 5 t/m 8 juli 2012.
Roots Indoor -  5 t/m 7 juli: Melkweg, Bimhuis, Muziekgebouw aan 't IJ & Paradiso.
De Alliantie Roots Open Air op 8 juli in het Oosterpark, Amsterdam.
www.amsterdamroots.nl
 

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X