Birdy

Support act: Rosie

vr 07 september 2012 / 20:00 / Grote Zaal

Birdy

Birdy

Voor het eerst live in Nederland

Birdy heeft een mix van Nederlandse, Belgische, Schotse en Britse roots. Met een gouden stem en een innemende, openhartige uitstraling is de 15-jarige jongedame ongetwijfeld een van de meest belovende zangtalenten van deze tijd.

In 2011 bracht ze een cover uit van Bon Iver’s nummer Skinny Love. Deze cover werd haar eerste hit in de Britse hitlijsten, maar ook in andere landen werd het nummer veelvuldig gedraaid. Skinny Love brak echt door in Nederland toen het te horen was in het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance. Skinny Love was vorig jaar zelfs het meest gedownloade nummer en schoot in één keer door naar de hoogste regionen van de Nederlandse hitlijsten.

Daarna coverde het 15-jarige talent nog het nummer The A Team van Ed Sheeran en Shelter van The XX. In november 2011 volgde haar debuutalbum Birdy, waarvan er binnen een maand meer dan 25.000 werden verkocht. In het Glazen Huis in Leiden ontving Birdy een gouden plaat voor dit album, welke zij direct, gesigneerd en wel, afstond voor de veiling voor 3FM Serious Request.

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X