Ryoji Ikeda

Superposition

vr 13 september 2013 / 20:30 tot +/- 21:45 / Grote Zaal

RANDPROGRAMMA LISTEN TO THIS

Ras G
Een geweldige pre- en aftershow met elektronische vernieuwers. Te gast zijn oa producer Ras G (foto) uit Los Angeles en geluidskunstenaar Eli Keszler uit New York.
> bekijk hele programma

Ryoji Ikeda

Ryoji Ikeda

Ryoji Ikeda

Ryoji Ikeda

Ryoji Ikeda

Geestverruimend audiovisueel werk van Japanse geluidskunstenaar

De Japanse geluidskunstenaar Ryoji Ikeda overweldigt met een show van beeld en geluid. Zijn nieuwste werk Superposition maakt gebruik van 21 videoschermen. Een geestverruimend audiovisueel werk waarin hij niet alleen de grenzen verkent tussen muziek, visuele kunst en podiumkunst, maar ook tussen kunst en wetenschap. Dit keer werkt hij voor het eerst ook met live-performers die met beweging en geluid het beeld beïnvloeden.

Superposition gaat onder meer over de manier waarop we de realiteit van de natuur op atomisch niveau kunnen begrijpen. Ikeda staat bekend om zijn intrigerende werken van wereldniveau, die op adembenemende wijze alle aspecten van elektronische muziek en datavisualisatie in videoprojecties verkennen.

Programma

Ryoji Ikeda Superposition

Uitvoerenden

Ryoji Ikeda concept, directie en muziek

Randprogramma

De Listen to This pre- en aftershow op Foyerdeck 1 is ditmaal samengesteld ism Viral Radio en toont verschillende elektronische vernieuwers.

19.00 - 19.45 uur   Juha dj

19.45 - 20.15 uur   Eli Keszler: NEUM
Drummer/geluidskunstenaar Eli Keszler uit New York komt met een installatie/performance getiteld NEUM. De installatie bestaat uit pianosnaren die gespannen worden tussen verschillende Foyerdecks van het Muziekgebouw. Vorig jaar bracht Kaszler een album uit op PAN Records, één van de spannendste en beste labels in elektronische muziek tussen dansvloer en geluidskunst. > elikeszler.com

20.30 - 21.30 uur   Ryoji Ikeda Concert in de Grote Zaal

21.30 - 21.45 uur   Juha dj

21.45 - 22.30 uur   Ras G
Ras G is een van de belangrijkste producers uit de instrumentale hiphop scene in Los Angeles rondom Flying Lotus en het label Brainfeeder. Onlangs kwam zijn plaat Back on the Planet uit. 'This is the music that people will be playing in the ghettos of Mars in the year 3014'.
> Review door muziekblog Pitchfork
> Website Ras G

22.30 - 01.00 uur   Real Traxx Magick
Real Traxx Magick is dj. En hij schrijft over elektronische muziek voor de blogs Always Everything en Truants.

Deze Listen to This-avond is opgenomen in de evenementen rond de internationale groepstentoonstelling ‘Dread – Fear in the age of technological acceleration’ in De Hallen Haarlem. Deze tentoonstelling is samengesteld door Juha van ’t Zelfde / Viral Radio.

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje
  • Vroegboekkorting tot 1 oktober
  • Inclusief pauzedrankje

Video

Ryoji Ikeda - Superposition

Luister hier

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X