Holland Baroque Society

From Sigh to Ecstasy

wo 20 januari 2010 / 20:15 / Grote Zaal
From Sigh to Ecstasy

From Sigh to Ecstasy

19.15 uur: Inleiding op Foyerdeck I door Jan Nuchelmans

Holland Baroque Society speelt een geheel Engels programma met zeventiende-eeuwse Theatre Music en Songs van Matthew Locke, John Blow and Henry Purcell. Speciale gast is de sopraan Emma Kirkby. Op het programma staat onder meer de suite voor het toneelstuk ‘The Tempest’ van Matthew Locke. Het is één van zijn bekendste werken en beeldt, zoals de titel al doet vermoeden, een storm uit, door Locke zeer beeldend op muziek gezet.

Holland Baroque Society maakte een verpletterende debuut in 2006. De twaalf jonge musici van het orkest brengen het oude repertoire met een verfrissend nieuw elan. In 2008 wonnen zij twee belangrijke Nederlandse muziekprijzen: de VSCD Klassieke Muziekprijs (categorie Nieuwe generatie musici) en de Anton Kersjesprijs.

Holland Baroque Society weet te bekoren met haar originele programmering en experimenteerlust. (…) een absolute aanwinst voor het Nederlandse muziekleven’ aldus het VSCD juryrapport.

De Volkskrant: ‘(…) hun spel klinkt fantastisch en opnieuw toont de groep aan dat er tussen de platgereden paden van de Barok nog heel wat spannende kronkelwegen lopen.’
 

Programma

Werk van John Blow, Henry Purcell en Matthew Locke (Suite voor 'The Tempest')

Uitvoerenden

Fred Jacobs luit/theorbe/muzikale leiding
Emma Kirkby sopraan
Holland Baroque Society

  • Vooraf eten?Vooraf eten?
geweest
Zet op mijn wensenlijstje

Tags

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X