Jan Wolff

Oprichter en oud-directeur van Muziekgebouw aan 't IJ

Op woensdag 22 augustus jl. overleed Jan Wolff, oprichter en oud-directeur van Muziekgebouw aan ’t IJ. Een volwaardige concertzaal voor de nieuwe muziek was zijn grote droom, die hij in 2005 wist te verwezenlijken. Tot aan zijn pensionering in 2008 vervulde hij de functie van directeur.

Vanuit zijn professie als hoornist heeft Jan Wolff zich zijn hele leven ingezet voor muziek en voor de nieuwe muziek in het bijzonder. Het door hem opgerichte muziekcentrum De Ysbreker was in de jaren ‘80 en ‘90 dé plek voor de nieuwe muziek in Amsterdam en Nederland. Omdat De Ysbreker al snel te klein werd, begon Jan aan de vervulling van zijn grote droom. Een volwaardig gebouw voor de nieuwe muziek en de ensembles. Met niet aflatend enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij die droom gerealiseerd. In 2005 werd Muziekgebouw aan ’t IJ geopend en werd Jan Wolff de eerste directeur. Tot aan zijn pensionering in 2008 vervulde hij deze functie.

Wij zijn Jan Wolff veel dank verschuldigd.

Herdenkingsbijeenkomst
Op woensdag 29 augustus om 12.30 uur vindt in de Grote Zaal van Muziekgebouw aan ’t IJ een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats.

Muziekgebouw aan 't IJ
 

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X