Unieke geluidservaring in werk Franse muziekkunstenaar vanaf 13 september
 

Van de Franse componist en geluidskunstenaar Pierre Jodlowski (1971) is van donderdag 13 september t/m donderdag 4 oktober de geluidsinstallatie Passage te zien en ervaren (gratis toegankelijk) in het Atrium van Muziekgebouw aan ’t IJ. In deze interactieve installatie staat werking van het menselijk geheugen centraal. Passage geeft bezoekers een unieke geluidservaring.

Passage laat het publiek ervaren hoe het effect van geluid op het menselijk geheugen werkt. De bezoeker loopt door een gang met sensoren, die verschillende geluiden en beelden in werking stellen. Jodlowski verzamelde voor dit werk geluidsherinneringen van 43 medewerkers van opdrachtgever Siemens in interviews. Bijvoorbeeld herinneringen van het geluid van een kerkklok of het fluiten van de wind. Passage bootst deze herinneringen na en creëert voor iedere bezoeker een unieke geluidservaring.

Pierre Jodlowski

Jodlowski begon zijn loopbaan als componist. In de loop der jaren breidde zijn werk zich uit naar steeds meer disciplines en mediavormen. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van de fysieke kanten van geluid en de uitwerking ervan op de menselijke psyche, zoals op het geheugen en het associatievermogen.

Openingstijden
Vrijdag 14 september t/m donderdag 4 oktober van 9.00 uur tot sluitingstijd (2.00 uur ’s nachts) in het Atrium van Muziekgebouw aan ’t IJ (Piet Heinkade 1, Amsterdam). Toegang is gratis.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X