OMNI klankspeeltuin

Cadeautje van 75-jarige Nederlandse Kamerkoor

De Klankspeeltuin van Muziekgebouw aan ’t IJ – een educatief project voor kinderen en volwassenen om te ervaren hoe componeren werkt – krijgt van het Nederlands Kamerkoor een unieke geluidenverzameling met alle stemmen uit het koor. De stemgeluiden van alle 16 zangers van het koor gaan onderdeel uitmaken van één van de klankinstallaties uit de Klankspeeltuin. Het Muziekgebouw krijgt de geluiden cadeau van het jubilerende koor, dat dit weekend in het Muziekgebouw zijn 75-jarige bestaan viert.

De Klankinstallatie waar de stemmen voor bedoeld zijn is de OMNI, een installatie in de vorm van een reuze paddestoel. Het is een van de zes installaties die de Klankpspeeltuin telt. De OMNI is te bespelen door met de hand te tikken op het dak ervan, bestaande uit 108 verschillende gekleurde vakjes. Onder elk vakje zit een eigen geluid, klank of - vanaf komend weekend - stem. Door de stemmen met elkaar te combineren zijn muziekstukken te maken met uiteenlopend stemgeluid: hoog, laag, zangoefeningen, fantasiegeluiden, toonladders en bekende en onbekende melodieën uit het koorrepertoire.

Demonstratie tijdens jubileumweekend
Van vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober viert het Nederlands Kamerkoor in Muziekgebouw aan ’t IJ zijn 75-jarige jubileum met concerten en feestelijke activiteiten. Aan het begin van het avondconcert op vrijdag presenteert componist/slagwerker Arnold Marinissen de nieuwe geluidenverzameling. Hij maakte speciaal daarvoor een compositie op de OMNI. In de pauze van het concert staat de OMNI op het podium in de Grote Zaal en kan publiek de installatie bekijken en uitproberen. Op zondag 14 oktober staat de OMNI voor publiek de hele dag in de Entreehal van het Muziekgebouw (gratis toegankelijk).

Voor meer informatie over de Klankspeeltuin of over het NKK-jubileumweekend en kaartverkoop zie www.muziekgebouw.nl of www.nederlandskamerkoor.nl.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies

Meer informatie

X