Javier Rameix

Javier Rameix

Met Zuid-Amerikaanse bezieling
zo 2 dec 2018 14:30 - 16:20
zo 2 dec 2018
14:30 - 16:20
  • zo 2 dec 2018
    14:30 - 16:20
    Pauze 15:20
    Grote Zaal

Programma

Ludwig van Beethoven Sonate op. 10 nr.3
Robert Schumann Kreisleriana op.16
Heitor Villa-Lobos Bachianas Brasileras nr.4 
Heitor Villa-Lobos Ciclo Brasileño, W374
Alberto Ginastera Sonate nr.1 op. 22

Uitvoerenden

Javier Rameix piano

De jonge pianist Javier Rameix debuteert in het Muziekgebouw. In dit matinee-optreden combineert hij een meeslepend repertoire van klassieke muziek met zijn Zuid-Amerikaanse roots. In deze reis vanuit het oude Europa naar Venezuela, Brazilië en Argentinië met hun temperament, rijke kleuren en dramatische ritmes, komen verschillende culturen in harmonie samen.

Javier werd al op jonge leeftijd ontdekt als een veel belovend muzikaal talent. De verwezenlijking van zijn ambities was in zijn geboorteland, Venezuela, niet altijd makkelijk. Nauwelijks 17 jaar oud reisde hij naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium in Utrecht. Hij studeerde summa cum laude af en zette zijn studie voort aan het prestigieuze Reina Sofía Instituut in Madrid bij de gevierde maestra Galina Eguiazarova, de docent van Arcadi Volodos en Radu Lupu. Javier trad op in de grote zalen van Madrid, onder andere als solist in het Auditorio Nacional, en hij ontving meerdere onderscheidingen uit de handen van de voormalige vorstin van Spanje Hare Majesteit Koningin Sofía.

Inmiddels keerde Javier terug naar het land, waar hij jaren geleden met open armen werd ontvangen. Tijdens zijn debuut zal hij op 2 december 2018 aan het Nederlandse publiek de schoonheid en rijkdom van de veelal onbekende Latijns-Amerikaanse klassieke muziek laten zien.