Jazztrio Dsilton

Ontregelende 31-toonsmuziek van jazztrio Dsilton

Georg Vogel+ David Dornig + Valentin Duit
zo 30 mei 2021 11:00 - 12:00
zo 30 mei 2021
11:00 - 12:00
  • zo 30 mei 2021
    11:00 - 12:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Met werken van o.a. Georg Vogel en David Dornig

Uitvoerenden

Georg Vogel Fokker-orgel / M-Claviton
David Dornig 31-toonsgitaar
Valentin Duit drums

Swingende klankwereld van oud en modern

Kunnen een 31-toonsorgel en microtonale muziek ouderwets swingen? Als het aan Dsilton, het microtonale jazztrio van toetsenist Georg Vogel ligt wel. Vorig jaar gaf hij al een voorproefje tijdens het MicroFest in het Muziekgebouw. Nu neemt hij gitarist David Dornig en drummer Valentin Duit mee voor dwarse cycli van Vogel en Dornig waarin jazz, rock, Alpenmuziek, oude meerstemmigheid en moderne microtonaliteit samensmelten tot een wonderlijke klankwereld. 

Het Oostenrijkse jazztrio Dsilton (spreek uit als: Zielton, wat zoveel betekent als ‘geluid als doelwit’) werd door de Süddeutsche Zeitung geprezen voor de ‘subtiele dubbelzinnigheid’ van hun muziek. Ook nu Georg Vogel met zijn zelfgebouwde M-Claviton (een 31+5-toons toetsenbord) via MIDI het Fokker-orgel aanstuurt en in dialoog gaat met de gitaar van Dornig zal ‘niets klinken zoals u gewend bent’. Maar ‘u volledig aan deze nieuwe wereld overgeven loont’ volgens de Duitse krant en biedt een fascinerende muzikale reis. 

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.