Huang Ruo

Stairway to Music: A Dust of Time

Asko|Schönberg
wo 18 nov 2020 19:30 - 20:00
wo 18 nov 2020
19:30 - 20:00
  • wo 18 nov 2020
    19:30 - 20:00
    Entreehal

Programma

Huang Ruo A Dust in Time

Uitvoerenden

Asko|Schönberg:
Joseph Puglia viool 
Marijke van Kooten viool 
Liesbeth Steffens altviool
Sebastiaan van Halsema cello

Nieuw strijkkwartet in intieme setting

Tijdens de afscheidsbijeenkomst voor het overlijden van Reinbert de Leeuw vertelde een spreker het volgende. Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van het complex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met het hele gebouw en de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt. De musicus zelf was niet zichtbaar maar zijn geest des te meer.

Stairway to Music
De nieuwe serie Stairway to Music van Asko|Schönberg en het Muziekgebouw, is geïnspireerd op dit verhaal: een intieme luisterervaring van 30 minuten op de trappen van het Muziekgebouw. Een kort samenzijn van publiek als stille getuigen en musici die de mooiste parels uit het repertoire met elkaar delen. Net als de buren van Reinbert nemen de bezoekers plaats op de trap, de grote trap in de Entreehal van het Muziekgebouw.

Huang Ruo
In deze eerste editie het nieuwe strijkkwartet A Dust of Time van Huang Ruo. Asko|Schönberg heeft een artistieke klik met deze Chinees/Amerikaanse componist. Hij was al meermaals in Amsterdam om met het ensemble samen te werken. Als kunstenaar voelt Ruo een sterke drang werk te maken als reactie op de pandemie en het effect daarvan op velen. De intentie van A Dust of Time is het brengen van hoop, warmte en licht. In de intimiteit van de speciale concertsetting zal Ruo’s intentie goed tot uiting komen.