Dario Calderone

Bottomline

Nieuw Amsterdams Peil
zo 14 feb 2021 13:30 - 14:30
zo 14 feb 2021
13:30 - 14:30
  • zo 14 feb 2021
    13:30 - 14:30
    Kleine Zaal
    Geweest

Programma

Stefano Scodanibbio Humboldt
Giacinto Scelsi Et maintenant c'est à vous de jouer
Franco Donatoni Alamari
James Tenney Trias Harmonica (uit Glissade)
Georg Friedrich Haas … aus freier Lust...verbunden…

Uitvoerenden

Heleen Hulst altviool
Mick Stirling cello
Dario Calderone contrabas
Gerard Bouwhuis piano

De veelzijdige klank van de contrabas

Niets is wat het lijkt in dit programma. Met allemaal lage strijkers zou je denken in de donkere regionen van de muziek terecht te komen. Maar vraag bassist Dario Calderone een programma samen te stellen en hij doet er alles aan om het instrument anders te laten klinken dan verwacht. De bottom line wordt maar zelden gehaald, eerder verbaast het hoe licht en hoog een bas kan klinken.

Scodanibbio, de basvirtuoos die zijn instrument als volwaardig solo-instrument introduceerde, verkent in Humboldt alle hoeken en gaten van het instrument. Amper te geloven dat er maar twee mensen spelen in dit werk voor cello en contrabas. Donatoni en Scelsi droegen beiden hun stuk aan Scodanibbio op. Donatoni’s muziek is helder en licht. Tenney bouwt een kathedraal aan boventonen en Scelsi laat een keur aan kleuren horen met verrassende akoestische effecten. Het is schilderen met de strijkstok deze middag.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.