New Collegium (foto Juan José Molero Ramos)

Telemann, kameleon

New Collegium
wo 24 feb 2021 21:00 - 22:00
wo 24 feb 2021
21:00 - 22:00
  • wo 24 feb 2021
    21:00 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

Georg Philipp Telemann Sonate voor blokfluit, gamba en basso continuo TWV 42:a4
Georg Philipp Telemann Sonate voor viool, cello en basso continuo TWV 42:G7
Georg Philipp Telemann Sonate voor twee violen, altviool en basso continuo TWV 43:a5
Georg Philipp Telemann 6 delen uit Der getreue Music-Meister
Georg Philipp Telemann Concerto à 3 TWV Anh. 42:A1
Georg Philipp Telemann Concerto à 4 TWV 43:g4

Uitvoerenden

New Collegium
Claudio Ribeiro artistiek leider

Veelzijdig kleurenpalet van Telemanns kamermuziek

Geen andere 18e-eeuwse componist was zo kundig in zoveel verschillende muziekstijlen als Georg Philipp Telemann. Door de veelzijdigheid en vindingrijkheid van zijn muziek bleef hij zijn hele leven een trendsetter. Zijn roem was dan ook groot. Het in Den Haag opgerichte New Collegium speelt vanavond in verschillende bezettingen en toont Telemann als de muzikale kameleon die hij was.

Pronkstuk is een suite die het ensemble zelf samenstelde uit muziek die Telemann tweewekelijks publiceerde in zijn muziektijdschrift Der getreue Music-Meister. De in 2019 verschenen opname van ditzelfde programma door New Collegium is internationaal lovend ontvangen als een van de beste Telemann-opnames aller tijden en ontving terecht een prestigieuze Diapason d’Or.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.