Mayte Martín (foto Annemiek Rooymans)

Mayte Martín & Patricia Guerrero

vr 22 jan 2021 20:30 - 21:30
vr 22 jan 2021
20:30 - 21:30
  • vr 22 jan 2021
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Mayte Martín zang, muzikale leiding
Alejandro Hurtado gitaar 
José Tomás gitaar
Special guest: Patricia Guerrero dans

Klassieke flamencozang, ‘ragfijn en subtiel als kantkloswerk’

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers ontvangen bericht.

Mayte Martín geldt als de belangrijkste flamencozangeres van haar generatie. De Catalaanse geeft de traditie een nieuwe glans met haar creatieve en elegante interpretaties van het klassieke flamencorepertoire en de volkspoëzie. Ze excelleert in de stijlen waarin Spanje en Zuid-Amerika met elkaar vervlochten zijn – de Idas y Vueltas. Haar zang is als haar verschijning: tijdloos, puur en zonder opsmuk. Voor het openingsconcert van de Flamenco Biënnale omringt ze zich met de verfijnde dans van Ana Morales en twee jonge gitaartalenten.


‘Met haar stem van zijde en honing laat ze het publiek zweven,’ aldus een Spaanse recensent. In 2008 nam Martín met het klassieke pianoduo Katia en Marielle Labèque De fuego y de agua op. In 2016 zong ze De Falla’s Amor Brujo bij het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Thomas Søndergård. De veelzijdige cantaora maakte in 2013 haar Nederlandse debuut in het Muziekgebouw.

‘Ik geloof niet in het spektakel, maar in de schoonheid en de magie van de naaktheid. Het podium opgaan en daar alleen jezelf zijn is een unieke gelegenheid om je uit te spreken tegen de hypocrisie, die van de wereld een ongastvrije plek maakt. Jezelf laten zien zonder masker, op die manier beoefen je de vrijheid, het respect en de oprechtheid die voor mij de basisprincipes zijn van het leven, de kunst en de schoonheid.’ - Mayte Martín