Milouska Meulens

Milouska Meulens in Calefax-land

Calefax
za 23 apr 2022 20:15 - 22:00
za 23 apr 2022
20:15 - 22:00
  • za 23 apr 2022
    20:15 - 22:00
    Pauze 21:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Jacobo Palm Atardi
Jacobo Palm Adios Querida
Paul McCartney Blackbird 
Petros Chalkias, Napoleon Damos Miroloi
Stevie Wonder Overjoyed 
Florence Beatrice Price Pianosonate in e
Wim Statius Muller Tumba 
Kinan Azmeh Airports (première)
Kurt Weill Mackie Messer

Uitvoerenden

Calefax:
Oliver Boekhoorn hobo
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot
Bart de Kater klarinet

Juliana Martina zang
Milouska Meulens presentator

Let’s connect: Caribisch & Europees, klassiek & modern

In de serie Welkom in Calefax-land nodigt rietkwintet Calefax jaarlijks een bekende Nederlander uit. Geen musicus, maar wel iemand met een passie voor muziek. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is op het concert aanwezig voor de presentatie.

Milouska Meulens is te gast in de allereerste editie van Welkom in Calefax-land. Ze presenteert, modereert en schrijft. Wat ze het liefst doet met haar verhalen is mensen samenbrengen. Waar Meulens vertelt met woorden, vertelt Calefax met muziek. In deze voorstelling smelten hun werelden samen; die van muziek en woorden, van klassiek en modern, van vroeger en nu en vooral van Caribisch en Europees. Hiervoor deelt Calefax het podium met de Nederlands-Caraïbische zangeres Juliana Martina.

Milouska Meulens is met haar eigen programma De Nacht is Zwart te horen voor Omroep ZWART op NPO Radio 1. Verder is ze onder meer bekend als voormalig presentatrice van Vroege Vogels en het NOS Jeugdjournaal en was ze de mol in Wie is de Mol.

Oorspronkelijk zou Dolores Leeuwin te gast zijn bij dit concert, en ook het programma is gewijzigd. Kaartkopers ontvangen bericht.

Helaas is zangeres Kris Berry door ziekte niet in staat op te treden. De Nederlands-Colombiaanse zangeres Juliana Martina, geboren en getogen op Curaçao, komt haar vervangen. In 2015 studeerde Martina cum laude af aan Codarts Rotterdam.