Pierre-Laurent Aimard en Tamara Stefanovich (foto Neda Navaee)

Pierre-Laurent Aimard + Tamara Stefanovich

De liefde van Messiaen
ma 15 mrt 2021 20:15 - 22:00
ma 15 mrt 2021
20:15 - 22:00
  • ma 15 mrt 2021
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal
    Niet reserveerbaar

Programma

Béla Bartók Zeven stukken uit Mikrokosmos
Maurice Ravel Sites auriculaires
Harrison Birtwistle Keyboard Engine
Olivier Messiaen Visions de l’Amen

Uitvoerenden

Pierre-Laurent Aimard piano
Tamara Stefanovich piano

In verband met de verlengde lockdown is dit concert verplaatst naar 17 september 2021. Kaartkopers hebben bericht ontvangen.

In 1943 schreef Olivier Messiaen het zevendelige Visions de l’Amen voor zichzelf en zijn leerling, pianiste Yvonne Loriod. Hij verklaarde hiermee zijn liefde aan Christus én aan Loriod. Het illustere duo Pierre-Laurent Aimard en Tamara Stefanovich kruipt in de huid van Messiaen en Loriod. ‘Intiem en monumentaal. Het is simpelweg onmogelijk om je een betere uitvoering voor te stellen’, schreef The Guardian. Daarnaast spelen zij de Nederlandse première van Birtwistles opzwepende Keyboard Engine.


Pierre-Laurent Aimard en Tamara Stefanovich zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk misschien wel de personificatie van waar de pianoserie in het Muziekgebouw voor staat. Zij spelen het meest belangwekkende 20e- en 21e-eeuwse repertoire, zowel bekend als onbekend, en voeren dit uit op het allerhoogste niveau. Eerder maakten ze furore met onder andere Mantra van Stockhausen en de complete pianowerken van Boulez, en blonken voorjaar 2018 uit tijdens het Ligeti Festival. Ook dit recital heeft alles in zich om tot de hoogtepunten van het seizoen te behoren. 

Onderdeel van:
Piano 20-21