Maat Saxophone Quartet (foto Marco Borggreve)

Maat Saxophone Quartet

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 6 jan 2022 12:30 - 13:30
do 6 jan 2022
12:30 - 13:30
  • do 6 jan 2022
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Ramin Amin Tafreshi Negarehaye Rangin
Dmitri Sjostakovitsj Twee stukken voor strijkkwartet
Thierry Escaich Le bal
Ian Wilson So Softly
Claude Debussy Syrinx
Nuno Lobo nieuw werk

Uitvoerenden

Maat Saxophone Quartet:
Daniel Ferreira sopraansaxofoon
Catarina Gomes altsaxofoon
Pedro Silva tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira baritonsaxofoon

Muziek die overwaait als een wolk van poëzie en dans

Vanwege de coronamaatregelen is deze workshop geannuleerd. Kaartkopers ontvangen bericht.

Wat is dans zonder beweging? Welke woorden kies je voor een lied zonder dichtregels en zangstem? Hoe druk je dat uit in composities voor een saxofoonkwartet? Maat Saxophone Quartet zette die vragen op de lessenaar in stukken die focussen op dans en zang. Niet letterlijk, het effect komt tot leven in de hoofden van de luisteraars. Als de muziek als een wolk van poëzie en dans neerdaalt over het publiek, dan is de missie van Maat Saxophone Quartet geslaagd. Een ‘op Maat’ gemaakt lichtplan zou zomaar kunnen bijdragen aan een licht hallucinerende ervaring.


De jury van Dutch Classical Talent over Maat Saxophone Quartet: ‘Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technische zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wil blijven luisteren.’

Dutch Classical Talent
De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneakpreview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er enkele te noemen.