Metropole Orkest (foto Reinout Bos)

Amazigh Nieuwjaar

Metropole Orkest + Khalid Izri
zo 23 jan 2022 20:15 - 22:00
zo 23 jan 2022
20:15 - 22:00
  • zo 23 jan 2022
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal
    Geweest

Uitvoerenden

Metropole Orkest
Tom Cohen
dirigent
Khalid Izri zang

De fluwelen stem en prachtige geëngageerde liedjes van Khalid Izri

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronamaatregelen is dit concert geannuleerd. Kaartkopers ontvangen bericht.

Het Metropole Orkest en multi-instrumentalist Khalid Izri vieren Yennayer, het Amazigh Nieuwjaar, waarmee in heel Noord-Afrika de culturele identiteit van de Imazighen (Berbers) wordt geëerd. Khalid Izri heeft als 'stem van de Imazighen' een bijna mythische status in de Amazigh-cultuur. De muziek voor zijn prachtige liedjes put hij uit de rijke berbertraditie en hij weet als geen andere traditionele en moderne thema’s met elkaar te verweven. Samen met het Grammy-winnende orkest brengt hij zijn zachte en rustgevende melodieën en krachtige en impactvolle teksten.

Met zijn muziek verzet Izri zich tegen racisme, roept hij op tot verdraagzaamheid en brengt hij een hommage aan de wereld, de liefde en de vrijheid. Zijn geweldige gevoel voor ritme en melodie, hypnotiserende optredens en unieke stijl hebben hem een erkende reputatie opgeleverd in de Amazigh wereld, en een sterke aanhang buiten Noord-Afrika.