Muziekgebouw Park (foto Mirte Slaats)

Muziekgebouw Park

Picknick
zo 7 nov 2021 12:00 - 13:15
zo 7 nov 2021
12:00 - 13:15
  • zo 7 nov 2021
    12:00 - 13:15
    Excl. pauzedrankje
    Entreehal
    Geweest

Uitvoerenden

Duo Deux Femmes:
Lestari Scholtes piano
Kirila Kraal zang

Dafa Trio:
Ghaeth Almaghoot klarinet
Siu Tin Chi piano
Erik Larrea
percussie

Koor Luz

Emma Rekers

Picknickmand mee, wij zorgen voor de muziek

Muziekgebouw Park is dé manier om in een informele setting kennis te maken met het Muziekgebouw en met elkaar. Samen met theatermaker Milena Haverkamp (Veenfabriek) organiseren wij twee keer per jaar op zondagmiddag een muzikale picknick in de Entreehal. Voor iedereen die van muziek houdt, ook leuk voor families met kinderen vanaf 8 jaar. Kom ook en geniet van muziek, performances en natuurlijk van je zelf meegebrachte picknickmand.

Deze editie van Muziekgebouw Park is gelukkig iedereen weer welkom. Iedereen mag ook weer gehoord worden. Het thema is dan ook Laat je stem horen. Uit welke muziek haal je troost en hoe is het om weer live muziek te horen?

Programma
De Amsterdamse zangeres en dirigent Emma Rekers laat je met nieuwe oren luisteren. Het Dafa Trio verkent en combineert muziekstijlen uit verschillende culturen, van het Midden-Oosten tot de Balkan, van jazz tot latin. De Syrische klarinettist Ghaeth Almaghoot, de Macau-Hongkongse pianist Siu tin Chi en de Spaans-Luxemburgse percussionist Erik Larrea nemen je mee op een betoverende muzikale reis waar je je overal thuis mag voelen. Koor Luz is een Amsterdams 16-koppig amateur-vrouwenkoor dat (meestal) meerstemmig en a cappella zingt. In 2018 traden ze al eens op in het Muziekgebouw, in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Hoe dat toen klonk, kan je hier horen. Tot slot treedt Duo Deux Femmes op (pianiste Lestari Scholtes en zangeres Kirila Kraal) met muziek van Richard Strauss en Robert Schumann.