Ine Aya'

Ine Aya'

Nursalim Yadi Anugerah, Miranda Lakerveld
wo 9 jun 2021 20:30 - 21:45
wo 9 jun 2021
20:30 - 21:45
  • wo 9 jun 2021
    20:30 - 21:45
    Grote Zaal

Uitvoerenden

Nursalim Yadi Anugerah muziek, libretto
Miranda Lakerveld regie, libretto

Bernadeta Astari sopraan
Rolfe Dauz bariton
Frisna Virginia sopraan
Art Srisayam dans
Dominikus Uyub Kayan zang & sape
Martha Haran Kayan zang & sape

Balaan Tumaan ensemble
Ananda Aristi Dewa
Bumadius Bumadius
Juan Arminandi
Reza Zulianda
Ridho Firman

Opera over de ontbossing op Kalimantan

Het oorspronkelijke bos op Kalimantan in Indonesië verdwijnt razendsnel. En dat heeft alles te maken met consumptiepatronen in Europa. De Indonesische componist Nursalim Yadi Anugerah en de Nederlandse librettist en regisseur Miranda Lakerveld maken een nieuwe opera met die verregaande ontbossing als onderwerp.

Ze baseren zich hierbij op twee klassieke werken, een uit de oosterse en een uit de westerse cultuur: het Kayan-epos Takna’ Lawe’ en Richard Wagners Der Ring des Nibelungen. Beide verhalen gaan over het belang en de verering van de natuur en natuurlijke bronnen. Door de twee verhaallijnen te verweven, verbinden ze de rijke culturele traditie van de Kayan van Kalimantan met de westerse mythologie in de interpretatie van Wagner. Het resultaat is een aangrijpende muzikale, theatrale samensmelting van twee culturen die op vele manieren met elkaar zijn verknoopt.

Toegang alleen met 'Testen voor Toegang'
Holland Festival mag alleen toegang verschaffen aan publiek dat is getest via 'Testen voor toegang'. Meer informatie: hollandfestival.nl