Ophélie Gaillard (foto Caroline Doutre)

Ongewoon Recital

Boris Andrianov, Ophélie Gaillard, Giovanni Sollima + Mario Brunello
di 25 okt 2022 20:15 - 22:10
di 25 okt 2022
20:15 - 22:10
  • di 25 okt 2022
    20:15 - 22:10
    Pauze 21:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Isaac Albeniz Asturia
Anna Drubich AirAlert (2022)
Manuel de Falla Suite popular espagnole
Rythm’n Cello! (Muziek van Bach tot Bernstein via Gershwin)
Antonio Bertali Ciaccona
Johann Sebastian Bach Chaconne (arr Viktor Derevianko )
Igor Stravinsky Suite Italienne

Uitvoerenden

Boris Andrianov cello
Ophélie Gaillard cello
Giovanni Sollima cello, cello piccolo
Mario Brunello cello, cello piccolo
Dimitri Illarionov luit, gitaar
Bruno Fontaine piano
Daniel Laveillé tapdans

Rhythm’n Cello

De Russische cellist Boris Andrianov leidt, samen met zijn vaste partner Dimitri Illarionov op luit en gitaar, het publiek van Isaac Albeniz en Manuel de Falla naar splinternieuw werk van Anna Drubrich. Al jarenlang werkt de flamboyante Zwitserse celliste Ophélie Gaillard met dansers en performers uit andere disciplines. Speciaal voor de Cello Biënnale ontwikkelde ze samen met de wereldkampioen tapdans Daniel Laveillé en pianist-arrangeur Bruno Fontaine het programma Rythm’n Cello.

De Italiaanse tovenaars Mario Brunello en Giovanni Sollima brengen ieder een eigen variant van de cello piccolo mee, naast hun ‘moderne’ cello’s. Ze spelen zowel de bekende Ciaccona van Bertali uit de vroegbarok als de Chaconne uit de Tweede vioolpartita van Bach, misschien wel de allermooiste chaconne die er is. Brunello speelt de Partita helemaal op zijn cello piccolo in het concert Dans! op wo 26 okt om 11.30 uur. Jascha Heifetz en Gregor Piatigorsky maakten ooit een hondsmoeilijke bewerking van de Suite Italienne van Stravinsky voor viool en cello; Sollima en Brunello doen er nog een schepje bovenop door ook de vioolpartij op de cello te spelen.

NB. In verband met een blessure van cellist Boris Andrianov is het programma gewijzigd. De werken van Vivaldi en Piazzolla zijn komen te vervallen.