Ben Fitzpatrick

Ben Fitzpatrick Quintet

za 13 aug 2022 20:00 - 21:00
za 13 aug 2022
20:00 - 21:00

Programma

Ben Fitzpatrick Quintet:
Ben Fitzpatrick saxofoon
Massimo Imperatore elektrische gitaar
Matteo Mazzu basgitaar
Nitin Parree drums
Alvaro Artime Jimenez trompet 

Uitvoerenden

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

Soulvolle jazz van jonge internationale talenten

Spring op, dans en laat je meenemen op een avontuur voor de ziel door tenorsaxofonist Ben Fitzpatrick en zijn band. Met elektrisch gitarist Massimo Imperatore richtte hij zijn kwintet op, samen met musici die zij leerden kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Met een soulvolle, aan spirituele jazz rakende sound en vindingrijke improvisaties richt het kwintet zich op een breed publiek. 

Het Ben Fitzpatrick Quintet won vorig jaar de Vakjuryprijs en de Denise Jannah Award van de Grachtenfestival Jazz Competition. Onder aanvoering van Ben Fitzpatrick blies de volle, energieke sound van het kwintet in de finale de juryleden omver. De Amerikaanse-Ierse frontman is sinds begin 2022 ook de eerste tenorsaxofonist in de befaamde WDR Big Band.

i.s.m.


Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.