Trio Napolov | Fridman | Sandee (foto Anna van Kooij)

Trio Napolov | Fridman | Sandee

Nieuwe Noten Amsterdam
zo 19 jun 2022 15:00 - 16:00
zo 19 jun 2022
15:00 - 16:00
  • zo 19 jun 2022
    15:00 - 16:00
    Externe locatie
    Geweest

Programma

Martín Francisco Mayo Wheatfield with crows
Aart Strootman Obscure Atlas СГ-3
Christiaan Richter Droplets II
Robin de Raaff Aeons
Molly Joyce I want to feel alive (tekst Marco Grosse)

Uitvoerenden

Laura Sandee piano
Maya Fridman cello, stem
Konstantyn Napolov slagwerk

Zoektocht naar nieuwe klankwerelden

Passie voor muziek van nu en de oneindige zoektocht naar nieuwe klankwerelden zijn de uitgangspunten die pianiste Laura Sandee, celliste Maya Fridman en slagwerker Konstantyn Napolov verbinden tot een spannend en uniek ensemble. Door samen te werken met componisten en betrokken te zijn bij het scheppingsproces worden nieuwe composities geboren, nieuwe werelden geopend en verbreden ze de grenzen van het bestaande repertoire.

Sinds de oprichting in september 2018 werkte het trio samen met o.a. David Lang, Aart Strootman, Daniel Wohl, Ina Meredi, Moritz Eggert, Christiaan Dieck en Tobias PM Schneid. In juli 2019 debuteerde het trio bij het Blaricum Music Festival met het Triple Concerto Pierced van David Lang o.l.v. Mathieu Herzog en momenteel hebben ze een tournee door negen Nederlandse provincies en in het buitenland met speciaal voor hen geschreven werken.

Hun debuut-cd Obscure Atlas met de voor het Trio geschreven composities van Aart Strootman en Daniel Wohl kreeg hoge internationale recensies en blijft de luisteraars verrassen.

Dit concert vindt plaats in het Plein Theater als onderdeel van de serie Nieuwe Noten Amsterdam.

Onderdeel van:
Nieuwe noten 21-22