Vincent van Gogh - Weg naar Tarascon

Van Gogh’s Way to Go

Calefax
vr 1 mrt 2024 11:00 - 12:00
vr 1 mrt 2024
11:00 - 12:00

Een beeldende muzikale reis over het volgen van je hart

Stel: je wil gaan werken, maar je weet niet goed wat je leuk vindt. De verwachtingen zijn hoog, je probeert van alles uit, maar geen enkel beroep maakt je tevreden. Het overkwam de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh. Totdat hij zijn droombaan vond. Van Gogh’s Way To Go gaat over kiezen voor je passie.

Rietkwintet Calefax brengt Vincent van Gogh muzikaal en theatraal tot leven. We zoomen in tot op de kleinste details van zijn schilderijen en maken met uiteenlopende stijlen klassieke muziek de onderliggende emoties voelbaar. Je hoort werken van bekende levende componisten en beroemde stukken van vroeger. Zo reizen we met Vincent mee, langs de wegen waar zijn liefde voor kunst hem voerde.

Van Gogh’s Way to Go is een voorstelling van rietkwintet Calefax in samenwerking met Van Gogh Museum en Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Voor: groep 7-8
Waar: Muziekgebouw, Grote Zaal
Datum: vrijdag 1 maart 2024
Aanvang: 11.00 uur
Duur: 60 minuten
Lessen: digitaal lesmateriaal voor twee voorbereidende lessen in de klas


Naast het concert van Calefax in de Grote Zaal van het Muziekgebouw zijn er verschillende aanvullende activiteiten die je kunt bezoeken.

Rondleiding Van Gogh’s Way to Go
Onder begeleiding van een museumdocent maken de leerlingen kennis met leven en werk van Vincent van Gogh. Kijken staat centraal. Daarnaast horen ze verhalen en gaan zelf aan de slag met afwisselende doe-opdrachten. Ook ontdekken ze de paralellen tussen hun eigen leven en dat van de kunstenaar.

Locatie: Van Gogh Museum
Datum: in overleg
Duur: 60 minuten

SoundLAB workshop Van Gogh’s Way to Go
Met een schilderij van Vincent van Gogh als inspiratiebron ga je zelf een muziekstuk maken met de wonderlijke elektronische instrumenten van SoundLAB. Met een muzikale workshopleider ga je op zoek naar verhalen en muziek achter een schilderij. Welke muziek zit er in een schilderij? Welk verhaal kan je uit het werk halen? Wat doet het schilderij eigenlijk met je?

Locatie: Muziekgebouw Atriumzaal
Duur: 90 minuten
Datum: in overleg
Muzikale domeinen: luisteren, receptief, reflectief

Lesmateriaal