musikFabrik

Poppe / Heiniger
  • do 26 nov 2009
    20:15 uur
    Grote Zaal

19.15 uur: Inleiding op Foyerdeck I door Thea Derks

De jonge Duitse componisten Enno Poppe en Wolfgang Heininger hebben reeds verscheidene keren samengewerkt voor hun, de grenzen van het concertgenre overstijgende, klankexperimenten. Onlangs nog was hun werk te horen op het prestigieuze festival Ultraschall in Berlijn.

Voor Tiere sitzen nicht gingen ze samen aan de slag met leden van het ensemble musikFabrik. Een echt work in progress dus, met zijn typische vermenging van geïmproviseerde en gecomponeerde delen. Het muzikale materiaal, in hoofdzaak afgeleverd door Enno Poppe, wordt ingebed in een mise-en-scène van historische, lees afgedankte, elektronische keyboards, allerhande gewone en bizarre slagwerkinstrumenten en objecten uit het dagelijkse leven van musikFabrik: machines, lampen en andere benodigdheden uit de kantoren van het Keulse ensemble. Wolfgang Heiniger ontwikkelde speciaal voor Tiere sitzen nicht nieuwe software die het de musici mogelijk maakt licht en geluid direct aan te sturen door middel van gebaren en bewegingen. Een ongehoorde en ongeziene concertbelevenis.


In samenwerking met:
musikFabrik im WDR (Keulen), Contemporary Music Festival (Huddersfield)

Mede mogelijk gemaakt door:

logo nfpk   

 logo sns reaal fonds

Programma

Enno Poppe/Wolfgang Heiniger Tiere sitzen nicht - Bühnenmusik für 200 Instrumente (Nederlandse première)

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring