Masato Suzuki

De dag van het ingenieuze orgel
zo 1 mrt 2015 11:00 - 12:00
zo 1 mrt 2015
11:00 - 12:00
  • zo 1 mrt 2015
    11:00 - 12:00
    Kleine Zaal
    Geweest

Programma

Werken van Johann Sebastian Bach, Henk Badings en Rose Dodd 

Uitvoerenden

Masato Suzuki Fokker-orgel 

Toporganist Masato Suzuki gastbespeler van het Fokkerorgel

Op deze 'Dag van het ingenieuze orgel' geeft toporganist Masato Suzuki twee concerten, waarin het computerbestuurbare orgel centraal staat. Om 11.00 uur speelt hij in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw, om 14.15 uur in het Orgelpark.

11.00 uur Kleine Zaal Muziekgebouw aan ’t IJ
Speciaal voor de gelegenheid keert Masato Suzuki terug als gastbespeler van het 31-toons Fokkerorgel. Op het programma staat een premièrewerk van de Britse componiste Rose Dodd voor 31-toonsorgel, computer en elektronica. De muziek van Dodd begeeft zich in de mystieke Scandinavische klankwereld. Ook klinkt deze ochtend muziek uit de vroege barok, van J.S. Bach in middentoonstemming, een compositie van Henk Badings en een improvisatie.

> Om te reserveren voor dit concert, klik op de Bestel tickets-knop op deze pagina.

14.15 uur Orgelpark
In het Orgelpark (Gerard Brandtstraat 26, Amsterdam) bespeelt Masato Suzuki het Van Straten-orgel uit 1479, een historisch instrument dat gestemd staat in middentoon. Bijzonder is een nieuwe werk voor twee middentoonorgels, dat Suzuki uitvoert met collega-organist Ere Lievonen. Laatstgenoemde speelt zijn partij op het 31-toons Fokkerorgel in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw, en is via een live-verbinding in het Orgelpark te horen.

Ook het Sauer-orgel, dat van midi-techniek is voorzien en via internet vanuit het Muziekgebouw bespeeld wordt, komt in dit concert aan bod. Het Verschueren-orgel en/of het Molzer-orgel zal het Sauer-orgel van tegenstemmen voorzien in een werk voor twee orgels. Na enkele solo orgelwerken volgt er een impro-battle tussen Masato Suzuki in het Orgelpark en Ere Lievonen (in het Orgelpark op een scherm te zien) in het Muziekgebouw.

> Tickets voor dit concert zijn tzt te koop bij het Orgelpark
> Klik hier om een combinatie-ticket (€ 17,00) te bestellen, dat toegang geeft tot beide concerten.