Touch Label Night

Philip Jeck, Thomas Ankersmit, Claire M Singer, The Eternal Chord
ma 9 nov 2015 20:30 - 22:45
ma 9 nov 2015
20:30 - 22:45
  • ma 9 nov 2015
    20:30 - 22:45
    Kleine Zaal
    Geweest

Uitvoerenden

Philip Jeck
Thomas Ankersmit
Claire M Singer
The Eternal Chord

Het Britse label Touch is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke labels binnen de ambient, experimentele muziek en geluidskunst. Geroemd om hun fantastische en nieuwe geluid, artistieke integriteit en grafische vormgeving stond Touch aan de wieg van verschillende musici die eerder te gast waren in The Rest is Noise. Zoals Jóhann Jóhannsson, Fennesz en Ryoji Ikeda. Tijd voor een Touch Label Night in The Rest is Noise. Touch-oprichter Mike Harding stelt deze avond samen met de belangrijke Touch-artiesten van dit moment: Philip Jeck, Thomas Ankersmit en Claire M Singer.

Philip Jeck

De Brit Philip Jeck won al vele prijzen als choreograaf en multimediacomponist. Zijn meest recente soloplaat, An Ark for the Listener, wordt door blog Pitchfork vergeleken met Tim Hecker en geprezen om de rijkdom van de drones. Op dit album speelt de platenspeler als instrument een belangrijke rol, net als bij zijn live-optredens.

Thomas Ankersmit
De Nederlandse Thomas Ankersmit is van huis uit altsaxofonist. De laatste jaren richt hij zich op abstracte geluidscomposities, opgebouwd rond de golven van de modulaire synthesizer.
Ankersmits laatste album, Figueroa Terrace, werd door The Quietus geroemd als een overweldigend geluidsstuk dat de modulaire synthesizer tanden geeft. In zijn live performances richt Ankersmit zich de laatste tijd op zogenaamde ‘oto-akoestische emissies’, geluiden die in en dóór de oren van de luisteraar zelf opgewekt worden; door stimulans-geluiden die hij live speelt wekt hij akoestische hallucinaties op.

Claire M Singer
De Schotse componist en performer Claire M Singer woont en werkt in Londen. Zij staat bekend om haar intrigerende muziekinstallaties met live-elektronica die niet alleen in Europa maar ook Noord-Amerika te zien en horen waren. Als organist en muzikaal leider is Claire M Singer ook verbonden aan Union Chapel in London. Op deze Touch Label Night zal zij het unieke 31-toons Fokker-orgel van het Muziekgebouw bespelen.

Voor en na het concert draait Juha van 't Zelfde.

Touch geroemd om hun nieuwe geluid