Hailu Mergia

Zea
wo 27 mei 2015 20:30 - 22:30
wo 27 mei 2015
20:30 - 22:30
  • wo 27 mei 2015
    20:30 - 22:30
    Kleine Zaal

Programma

19.30 uur: Zaal open + DJ Tienson (Jungle By Night)
20.30 uur: Zea 
21.30 uur: Hailu Mergia
tot 00.00 uur: DJ Tienson (Jungle By Night)

Voor en na het concert draait DJ Tienson (Jungle By Night) op het Foyerdeck

Uitvoerenden

Hailu Mergia
Hailu Mergia toetsen
Tony Buck drums
Mike Majkowski bas

Zea
Arnold de Boer gitaar, beats, vocalen
Oscar Jan Hoogland

In de jaren 70 was Hailu Mergia een ster in Ethiopië, vervolgens kregen zijn albums een cultstatus in Europa en sinds een paar jaar wordt de toetsenist wereldwijd erkend als een van de legendes van de Ethio Jazz. Verantwoordelijk voor zijn herwonnen status is het Amerikaanse label Awesome Tapes from Africa, dat Mergia’s oude cassettes afstofte en er nieuw leven in blies.

Hailu Mergia speelde in de 70’s nog met Duke Ellington, maar werd in de jaren 80 gedwongen te vluchten naar de VS, waar hij zijn jaren sleet als taxichauffeur. Sinds de heruitgave van zijn werk treedt hij weer op met zijn elegante mix van instrumentale funk en melodieuze jazz. Op The Rest Is Noise zal Hailu Mergia voor het eerst in Amsterdam spelen; bijgestaan door Tony Buck (The Necks) en Mike Majkowski.

Caribou: ‘Awesome Tapes from Africa bring this lost Ethiopian Holy Grail back to to the world. Catch him live too if you can!’

Zea is het soloproject van Arnold de Boer, zanger van legendarische punkband The Ex. Met een minimale inzet van gitaar en sampler, en grote liefde voor Ethiopische muziek creëert hij eclectische grimy future folk. Joyfully Obstinate. Speciaal voor vanavond zal Zea worden bijgestaan door pianist Oscar Jan Hoogland.

In samenwerking met: 

 

  Ga naar de Facebook event page van The Rest Is Noise.

Legende van de Ethio Jazz voor het eerst in Amsterdam