Hieroglyphic Being

+ Maoupa Mazzocchetti
za 9 jan 2016 23:00 - zo 10 jan 2016 03:00
za 9 jan 2016
-
zo 10 jan 2016
Vanaf 23:00
  • za 9 jan 2016
    -
    zo 10 jan 2016
    Vanaf 23:00
    Kleine Zaal

Programma

23.00 /DJ Orpheu the Wizard! (Red Light Radio)
00.30 /Maoupa Mazzocchetti (live)
01.30 /Hieroglyphic Being (live)

Uitvoerenden

Hieroglyphic Being elektronica
Maoupa Mazzocchetti elektronica

De onstuitbare expressiviteit en productiviteit van Hieroglyphic Being kent weinig beperkingen. Meer dan vijftig platen bracht hij in de afgelopen tien jaar uit. Gewapend met drumcomputers en modulaire synth predikt de elektronische componist en geluidskunstenaar uit Chicago een afro-futuristisch geluid dat zo wild en onvoorspelbaar is, dat het met moeite house of techno kan worden genoemd. Zijn elektronische live improvisaties klinken dan ook niet als standaard clubmuziek, maar echoën eerder een Miles Davis op zijn onstuimigst.

Zijn laatste album ‘We Are Not the First’, dat hij met een collectief muzikanten als Shahzad Ismaily (Ben Frost) en Marshall Allen (Sun Ra) opnam, luistert als een ongeremde free-jazz-plaat, hedendaags bijna, met hier en daar een grillige techno-uitspatting. De plaat kwam in oktober uit op het label Rvng Intl.

In The Rest is Noise zal Jamal Moss, de man achter Hieroglyphic Being, in een lange live set zijn afro-futuristische ‘Sun Ra’ geluid ten gehore brengen. Verwacht een mix van lo-fi Chicago house, spirituele jazz en hints naar new wave en industriële techno – al weet je bij zijn shows nooit helemaal wat je kunt verwachten.

"Moss's vision, from music to politics, is singular and unbelievably powerful."
The 405 (10/10)

Maoupa Mazzocchetti (live)
In samenwerking met Red Light Radio wordt de Brusselse producer Maoupa Mazzocchetti naar Amsterdam gehaald. De proto-electro, minimal en industrial op zijn debuut EP op Mannequin Records doet wereldwijd veel stof opwaaien. DJ Orpheu the Wizard!, mede-oprichter van Red Light Radio, warmt de zaal op.
 


Leden van Subbacultcha kunnen tot 00.00 uur gratis naar het concert Hieroglyhic Being.