Jerusalem in My Heart

+ Haytham Safia
di 16 feb 2016 20:30 - 22:30
di 16 feb 2016
20:30 - 22:30
  • di 16 feb 2016
    20:30 - 22:30
    Kleine Zaal

Programma

19:30 / Gonzo-DJ Katrien
20:30 / Haytam Safia
21:15 / Jerusalem in My Heart
22:15 / Gonzo-DJ Katrien 

Uitvoerenden

Radwan Ghazi Moumneh vocals, buzuk (Libanese luit), zurna (blaasinstrument), elektronica
Charles-André Coderre projectie
Haytham Safia ud

Jerusalem in My Heart is het audiovisuele geesteskind van de in Montréal gevestigde producer en muzikant Radwan Ghazi Moumneh. Live creëert hij samen met filmmaker Charles-André Coderre een meeslepende audiovisuele ervaring waarin Beiroet en het Westen samenkomen. In een multi-screen installatie met analoge 16 mm en 35 mm films raken zij aan grote onderwerpen zoals identiteit, perceptie, geopolitiek en conflicten die Moumneh als kunstenaar met een Arabische achtergrond ervaart.

Moumneh is mede-eigenaar, in-house producer en geluidstechnicus van de opnamestudio Hotel2Tango in Montréal. Hij runt de studio samen met Howard Bilerman en Thierry Amar en Efrim Menuck van de post-rock groepen Godspeed You! Black Emperor en A Silver Mount Zion. Onder anderen Arcade Fire en saxofonist Colin Stetson hebben in Hotel2Tango hun platen opgenomen.

Haytham Safia
In samenwerking met Gonzo(circus) zal de van oorsprong Palestijnse ud-speler Haytham Safia optreden. Safia studeerde in 2002 af in Jerusalem en heeft zich sindsdien in razend tempo ontwikkeld tot een vernieuwend musicus die naast Arabische muziek ook jazz, blues en klassieke westerse muziek in zijn composities verwerkt. Met tien cd's op zijn naam en verschillende interculturele samenwerkingen een mooie aanvulling op de avond. Gonzo-DJ Katrien warmt de zaal op.