officerfishdumplings + Dakka Chrafoo

ism A'dam Roots Festival, Rebel Up! & What Design Can Do
do 30 jun 2016 20:30 - 22:30
do 30 jun 2016
20:30 - 22:30
  • do 30 jun 2016
    20:30 - 22:30
    Kleine Zaal

Programma

19.30 uur Deuren open / Rebel Up! DJ's 
20.30 uur Dakka Chrafoo
21.15 uur officerfishdumplings
22.15 uur Rebel Up! DJ's

Achter het pseudonym officerfishdumplings schuilt de Marokkaans-Amerikaanse muzikant, DJ, en multimediakunstenaar Hatim Belyamani. Hij is de oprichter van remix <- -> culture, een kunstenaarscollectief dat traditionele muziek met digitale remix-kunst verbindt. Officerfishdumplings is de muzikale uiting van dit collectief en wat Belyamani doet is met recht origineel te noemen. Op zoek naar zijn eigen- en de Marokkaanse muzikale wortels reist hij geregeld naar Marokko om lokale groepen op te nemen. Met dit rauwe materiaal creëert hij wonderlijke audio-visuele remixes.

Het is een adembenemende ervaring om te zien hoe hij deze traditionle klanken snijdt en hergebruikt en zo iets nieuws creëert. Zijn werk is een ode aan Gnawa, Taqtouga El Jabaliya, Ahwach en Amazigh tradities en hun verbinding met elektronische muziek en videokunst.

De Nederlands-Marokkaanse percussiegroep Dakka Chrafoo speelt traditionele muziek uit Marrakech. Ze spelen o.a. dakka marrakchia, een populaire muziekstijl met veel opzwepende percussie, straf handgeklap en doordringende blaasinstrumenten. De DJ's van RebelUp! zullen deze avond muzikaal omlijsten met aanstekelijke parels uit de 'rougher sounds from the global underground'.

Deze avond is een samenwerking tussen The Rest is Noise, Amsterdam Roots Festival, Rebel Up! en What Design Can Do.

Een unieke remix van moderne en traditionele muziek uit Marrakech