Jesu / Sun Kil Moon

The Rest is Noise
di 20 sep 2016 20:30 - 23:00
di 20 sep 2016
20:30 - 23:00
  • di 20 sep 2016
    20:30 - 23:00
    Grote Zaal

Programma

 Jesu/Sun Kil Moon

Uitvoerenden

Mark Kozelek zang
Justin Broadrick
compositie, gitaar
Nick Zubeck gitaar
Scott McPherson drums

De samenwerking tussen de Amerikaanse indie-folk band van Mark Kozelek (Sun Kil Moon) en de Britse geluidskunstenaar Justin Broadrick (Jesu) is een 'match made in heaven'. Toegegeven, wie Kozelek kent, weet dat zijn muziek melancholisch is. Sun Kil Moon is de afgelopen jaren overladen met superlatieven. The Guardian noemde zijn live optreden: 'Startling and brilliant'. Deze avond brengen Jesu en Sun Kil Moon het nieuwe (gelijknamige) album voor het eerst naar Nederland. Aan het album werkten onder meer Bonnie "Prince" Billy, leden van Low en Isaac Brock van Modest Mouse mee. 

Met de jaren zijn Kozeleks teksten steeds persoonlijker geworden. Vaak voelt het alsof hij voorleest uit zijn dagboek. Schijnbaar willekeurig rijgt hij anekdotes aan elkaar. Een opsomming van zijn ochtendrituelen, confrontaties met sterfelijkheid en fragiliteit en de melding dat hij een fanbrief heeft gekregen, om die brief vervolgens integraal voor te dragen. Gecombineerd met de abstracte composities van kunstenaar Broadrick – die ze de ene keer rond een metalriff bouwt en dan weer uit een drumcomputer tovert – maken zijn zielenroerselen extra diepe indruk.

Over het nieuwe album Jesu/Sun Kil Moon:

'It is a record driven by love. Mark doesn’t just deliver the good, the bad and the ugly. He throws in the mundane, the uncomfortable, the tedious and the minuscule.'(Consequence of Sound)

'Kozelek hasn’t necessarily "gone metal" here, but he’s definitely using his voice in different ways – he yells, he howls, he screams.' (Pitchfork)

Amerikaanse folkheld in zee met Britse geluidskunstenaar