Ensemble Klang XL

Professor Bad Trip
zo 26 feb 2017 20:30 - 22:00
zo 26 feb 2017
20:30 - 22:00
  • zo 26 feb 2017
    20:30 - 22:00
    Bimhuis

Programma

Fausto Romitelli Professor Bad Trip

Uitvoerenden

Christian Karlsen dirigent
Saskia Lankhoorn piano
Aart Strootman gitaar
Felicia van den End
fluit
Lars Wouters van den Oudenweijer klarinet
Frank Braafhart trompet
Joey Marijs slagwerk
Pete Harden bas
Maria-Paula Majoor viool
Karsten Kleijer altviool
Arno van der Vurst cello
Meeus van Dis licht
Arne Bock
sound

In handen van Ensemble Klang XL wordt Fausto Romitelli’s meesterwerk een duizelingwekkende trip die alle zintuigen bedient, een synthese van klank, lichtkunst en rockconcert-achtige effecten. Avenue Azure - het nieuwe duo van Saskia Lankhoorn en Pete Harden - zal ook optreden.  

Professor Bad Trip wordt erkend als het eerste muzikale meesterwerk dat in de 21ste eeuw voltooid werd. Met zijn driedelige compositie wilde Fausto Romitelli (1963-2004) de ervaring oproepen van lsd, de drug die alle zintuigen in de war brengt en de waarneming sterk vervormt. Strijkers, blazers en elektrische gitaren komen samen in een hallucinerende klanksynthese waarbij de wereld op losse schroeven lijkt te staan.

Wonderlijk genoeg is Professor Bad Trip tot vorig jaar nooit eerder in zijn geheel uitgevoerd in Nederland. Ensemble Klang XL brengt daar verandering in met deze spectaculaire productie onder leiding van dirigent Christian Karlsen, met lichtinstallaties van kunstenaar Meeus van Dis. Hun multimediale performance borduurt voort op wat psychedelische rockbands als The Doors en Pink Floyd in de jaren ’60 in gang hebben gezet.

Avenue Azure
Pete Harden (gitaar) en Saskia Lankhoorn (piano en zang) spelen al meer dan 10 jaar samen in verschillende nieuwe muziekgroepen. De gedeelde geschiedenis van samenspelen en reizen tijdens tournee’s, is de inspiratiebron voor hun nieuwe duo Avenue Azure. Samen creëren zij atmosferen die niet van deze aarde lijken, vol overgangen los van tijd en ruimte. De muziek klinkt zowel herkenbaar als nieuw, en omhult de luisteraar met een donkere deken.

Fausto Romitelli’s meesterwerk als duizelingwekkende trip