Boudewijn Tarenskeen (foto Annaleen Louwes)

Psalm 151

Cappella Amsterdam
  • vr 30 nov 2018
    20:15 - 21:20
    Grote Zaal
    Geweest

In het nieuwe werk Psalm 151 van Boudewijn Tarenskeen vertolken zeven zangers van Cappella Amsterdam samen met het accordeonduo TOEAC acht zeer verschillende interpretaties van psalmen. Dichters, romanciers en essayisten onder wie gelovigen, afvalligen en bekeerlingen, schreven acht hoogstpersoonlijke liedteksten, variërend van een woordloze haiku tot een vuistdik pamflet. De teksten van o.a. Freek de Jonge, Maria Barnas en Ramsey Nasr, vormen het uitgangspunt van Tarenskeens compositie.

Het leek Tarenskeen haast impertinent: schrijvers om een ‘appendix voor Davids oeuvre’ te vragen. De 150 psalmen uit de Bijbel, veelal toegeschreven aan koning David, bezingen het menselijk lijden en verlangen. Ze vinden hun oorsprong in het Oude Testament, richten zich uitsluitend tot God en zijn al 25 eeuwen in kerken te horen. Niettemin zeiden de schrijvers ja, tussen honger en huiver.

Nieuwe interpretaties van psalmen uitgangspunt voor nieuw werk Tarenskeen 

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Boudewijn Tarenskeen Psalm 151

Uitvoerenden

Cappella Amsterdam

TOEAC:
Renée Bekkers, Pieternel Berkers
accordeon

Teksten:
Freek de Jonge
Maria Barnas
Willem Jan Otten
Mustafa Stitou
Ramsey Nasr
Marjolijn van Heemstra
Marieke Lucas Rijneveld
Hafid Bouazza

Psalm 151
Psalm 151
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring