Still uit Steamboat Bill, Jr. (1928)

Steamboat Bill, Jr. (1928)

BL!NDMAN [sax]
  • wo 14 nov 2018
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal
    Geweest

Met een wervelende score vol buitenissige saxofoonmuziek voorziet BL!NDMAN deze klassieker van ‘The Great Stone Face’ van een verrassend fris geluid. Adembenemende stunts vloeien in Keatons laatste onafhankelijke film naadloos over in romantische komedie. De veelzijdige begeleidende partituur wordt door BL!NDMAN [sax] doorspekt met excentrieke geluidseffecten, in een performance die geen onderdeel van hun instrumenten onbenut laat.

Keaton moet als de stadse William Canfield Jr. in het verre Mississippi twee mensen voor zich zien te winnen. Allereerst zijn vader, een opvliegende rouwdouwer die een oude rivierboot exploiteert, én zijn geliefde – die ongelukkig genoeg de dochter is van zijn vaders nieuwe zakelijke concurrent. Een verwoestende orkaan zorgt voor humoristisch spektakel – inclusief enkele iconische stunts  – en geeft Bill Jr. de kans te laten zien wat hij waard is.

Partner:

Programma

Steamboat Bill, Jr. (1928) van Charles F. Reisner met een hoofdrol voor Buster Keaton met muziek van Eric Sleichim  

Uitvoerenden

BL!NDMAN [sax]:
Koen Maas sopraansaxofoon
Pieter Pellens altsaxofoon
Piet Rebel tenorsaxofoon
Raf Minten baritonsaxofoon

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring