Calefax (foto Jochem Sanders)

Calefax

Wat is het geheim van rietinstrumenten? (8+)
  • zo 4 nov 2018
    15:00 - 16:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

De vijf musici van Calefax deden iets heel bijzonders: ze vonden hun eigen muziekgenre uit, het rietkwintet. Al meer dan 30 jaar spelen ze samen in de ongewone samenstelling van hobo, saxofoon, fagot, klarinet en basklarinet. Eerst was daar nog vrijwel geen muziek voor, maar inmiddels componeerden al heel wat componisten muziek speciaal voor hen. Deze middag hoor je hoe mooi de instrumenten samen klinken en vertellen de rietblazers hoe het is om samen op te treden.

Calefax speelde al verschillende theatrale kinderconcerten in het Muziekgebouw, zoals de prijswinnende voorstelling De Muziekfabriek samen met Oorkaan. Ook organiseren ze er al 14 jaar hun eigen jaarlijkse festival PAN in december en hebben er ook een eigen concertserie. In Open je Oren! vertellen ze alles over hun liefde voor muziek.


Tip! Om 14.30 uur is er een voorprogramma in de Entreehal door jong talent van de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Vijf rietblazers en hun zelf uitgevonden muziek 

Onderdeel van:
Open je Oren!
Highlights

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma
Voorprogramma door jong talent van de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma 

Uitvoerenden

Calefax:
Oliver Boekhoorn hobo
Raaf Hekkema saxofoon
Ivar Berix klarinet
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot

Dieuwertje Blok presentatie

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring