Orange Blossom + MedFest Ensemble

MedFest
22 feb
20:15 - 23:30
  • vr 22 feb 2019
    20:15 - 23:30
    Pauze 21:25
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

MedFest brengt muziek en cultuur vanuit het hele Middellandse Zeegebied samen. Toonaangevende artiesten vinden elkaar in hun passie voor muziek, met als rode draad de gedeelde Mediterraanse roots. Het avondvullende programma wordt vergezeld van authentieke cuisines en culturele stands. Ontdek artiesten van Israël tot Marokko en van Turkije tot Portugal. Proef van lokale keukens en ervaar de warme sfeer van MedFest!


Orange Blossom (FR)
Orange Blossom speelt een intrigerende mix van psychedelische rock a la Pink Floyd, klassieke Egyptische muziek zoals die van zangeres Oum Kalthoum en de postpunk a la Joy Division. De muziek van Orange Blossom heeft veel bekendheid verworven door het nummer ‘Ya Sidi’, bekend als titelsong van de Franse Netflix-serie Marseille.

MedFest Ensemble - een unieke muzikale samenwerking

Speciaal voor MedFest is een unieke combinatie van artiesten samengebracht: het MedFest Ensemble. Samen vertegenwoordigen zij een groot deel van het gebied rondom de Middellandse Zee, wat resulteert in een prachtige compositie van traditionele, culturele en hedendaagse klanken. MedFest Ensemble bestaat uit:


Martin Fondse (NL)
Martin Fondse is een gerenommeerde Nederlandse pianist en componist op het gebied van jazz en hedendaagse muziek. Beinvloed door diverse inspiratiebronnen probeert Martin bruggen te slaan tussen verschillende muziekstijlen en culturen.


Eric van der Westen (NL)
Eric van der Westen maakt al meer dan 20 jaar naam als veelzijdige bassist in de hedendaagse jazz. Hij werkte onder andere samen met internationale grootheden als Norma Winstone en Louis Mhlanga en is sinds 2010 de bassist van Turkse zangeres Sezen Aksu.


Melek Mosso (TR)
De jonge fluitiste en singer/songwriter Melek Mosso is één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. Ze slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz en ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid.


Farid Ghannam (MA)
De Marokkaanse zanger en gimbri-speler Farid Ghannam bereikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten reeds een miljoenenpubliek met zijn popliedjes. Maar hij schittert net zozeer met zijn traditionele klassieke repertoire.


Efe Erdem (TR)
Efe rondde op 18 jarige leeftijd het conservatorium in Ankara af en vervolgde zijn studie klassieke trombone aan Codarts in Rotterdam. Sindsdien is deze Turkse componist en trombonist niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazz- en soulscene.


Alex Simu (RO)
De Roemeense Alex Simu heeft als internationaal klarinettist, saxofonist en componist al een ruime hoeveelheid awards op zijn naam staan. Hij studeerde aan diverse conservatoria, van Amsterdam tot New York en trad op in meer dan 41 landen.


Derya Turkan (TR)
De Turkse Derya Turkan studeerde kemence (Turkse viool) aan het conservatorium in Istanbul en treedt sindsdien op in vele Europese, Afrikaanse en Aziatische landen. In 2005 maakte hij zijn debuut in de VS.


Mohamed Ahaddaf (MA)
De Marokkaanse udspeler Mohammed Ahaddaf immigreerde het begin van deze eeuw vaan Noord-Marokko naar Nederland en startte daar zijn eigen kwartet. Hij laat zich inspireren door de Arabo-Andalusische muziek die haar wortels heeft in het Spanje van de Moren.


Francesco Bongiorno (IT)
Percussionist Francesco studeerde 10 jaar lang klassieke piano aan het conservatorium in Palermo en sinds zijn 13e won hij 5 nationale pianowedstrijden. Later studeerde hij door in Rome en Amsterdam en nam hij actief deel aan gerenommeerde masterclasses. Hij was onderdeel van vele nationale en internationale muziekprojecten en nam 5 albums op.

Discover music, from Marrakech to Marseilles

Uitvoerenden

Orange Blossom:
Hend Hamed zang
Carlos Robles drums
Fatoma Dembele percussie
Pierre-Jean (Pj) Chabot viool
Antoine Passet gitaar

MEDFest Ensemble:
Martin Fondse piano
Eric van der Westen bas
Farid Ghannam gimbri en zang
Melek Mosso dwarsfluit en zang
Efe Erdem trombone
Alex Simu 
klarinet, saxofoon
Derya Turkan 
kemence (Turkse viool) 
Mohamed Ahaddaf 
ud
Francesco Bongiorno
percussie

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring