The Visit (foto Shankari Euteneier)
vr 19 okt 2018 20:30 - 22:00

CELLOFEST

The Visit | BartolomeyBittmann
19 okt
20:30 - 22:00
  • vr 19 okt 2018
    20:30 - 22:00
    Bimhuis

De eerste van acht avonden in het Bimhuis met telkens twee verschillende optredens van het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld.

The Visit
(Canada)
The Visit creëert een sprookjesachtige klankwereld die zowel lijkt te vertellen over de vroege middeleeuwen als over verre galaxy’s. De jonge Canadese cellovirtuoos Raphael Weinroth-Browne en zangeres Heather Sita Black presenteren integraal hun veelgeprezen album Through Darkness into Light.

BartolomeyBittmann
(Oostenrijk)
Toen de Cello Biënnale in 2016 het nog volkomen onbekende Weense jazz-rock duo BartolomeyBittmann voor het eerst naar Nederland haalde, was het meteen duidelijk: die worden heel groot. De energie, perfectie en virtuositeit van cellist Matthias Bartolomey en violist-mandolaspeler Klemens Bittmann en vooral hun eigen aanstekelijke jazz-rockcomposities maakten hen tot onmiddellijke publiekslievelingen. En het ging snel. Ze werden meteen uitgenodigd door Wonderfeel en voor Podium Witteman speelden ze in een vol Carré het dak eraf. Inmiddels zijn ze dus eigenlijk al te groot voor het Bimhuis. Zo snel kan het gaan.

Partner:

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

The Visit Through Darkness into Light
BartolomeyBittmann meerdere composities

Uitvoerenden

The Visit:
Raphaël Weinroth-Browne cello
Heather Sita Black stem

BartolomeyBittmann:

Matthias Bartolomey cello
Klemens Bittmann viool en mandola

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring