Cello Octet Amsterdam (foto Merlijn Doomernik)
za 20 okt 2018 23:59 - 01:00

Nachtconcert

Cello Octet Amsterdam
20 okt
23:59 - 01:00
  • za 20 okt 2018
    23:59 - 01:00
    Grote Zaal

Arvo Pärt riep uit dat hij Cello Octet Amsterdam tien jaar te laat had ontdekt, en ook Simeon ten Holt was dolgelukkig met hun interpretatie van zijn Canto Ostinato. Cello Octet Amsterdam kan uitvoeringen van één componist of van één werk tot een belevenis maken en omtoveren tot een séance. Het Octet heeft nu zijn zinnen gezet op muziek van Bang on a Can-componist Michael Gordon. En die keus is slim.

Voor New Yorker Michael Gordon heeft minimal music geen geheimen meer. In ruim dertig jaar keerde hij het minimal-idioom binnenstebuiten en vond een eigen componeertaal. Misschien is die nog steeds ‘minimal music’ te noemen, maar zijn muziek klinkt volkomen anders dan Reich, Glass of Louis Andriessen, inspirator van de drie Bang on a Can-componisten. Gordon wil graag dat dit nieuwe – één uur durende – werk in een intieme setting klinkt met publiek eromheen: daarvoor past het Muziekgebouw de Grote Zaal uiteraard aan.

Partner:

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

Michael Gordon Nieuw werk 

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam:
Sanne Bijker cello
Claire Bleumer cello
Rares Mihailescu cello
René van Munster cello
Alistair Sung cello
Esther Torrenga cello
Geneviève Verhage cello
Lieselot Watté cello

Michael Gordon (foto Peter Serling)
Michael Gordon (foto Peter Serling)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring