Mela Maria Spaemann (foto Andy Doornhein)
za 20 okt 2018 20:30 - 22:00

CELLOFEST

Mela Marie Spaemann / NES
20 okt
20:30 - 22:00
  • za 20 okt 2018
    20:30 - 22:00
    Bimhuis

De tweede van acht avonden in het Bimhuis met telkens twee verschillende optredens van het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld.

Mela Marie Spaemann
(Duitsland)
De Duitse celliste Mela Marie Spaemann maakt en performt intieme popsongs die niet meer uit je hoofd gaan. Als jong toptalent studeert ze bij de beste pedagogen, wint prijzen en krijgt ze de kans als solist op te treden met verschillende Europese orkesten. Maar Mela is met haar cello, haar stem en haar loopstation ook een one-woman-band. In een dromerige stijl presenteert ze eigen songs met een combinatie van jazz, soul en een vleug klassiek.

NES
(Spanje / Frankrijk)
Nes is de Spaans-Franse jazz-blues formatie van zangeres en celliste Nesrine Belmokh, cellist Matthieu Saglio en percussionist David Gadea. Nesrine is Billy Holliday, Fairuz en Caro Emerald ineen en ook nog eens een heel goede celliste. Als zangeres is zij de frontlady-of-the-band. Het cellogeluid laat ze over aan de Franse cellist Matthieu Saglio die moeiteloos de rol van slaggitarist, leadgitarist of bassist op zich neemt en soms alle drie tegelijk. David Gadea is de percussionist die elke band zich wenst. En opeens is daar ook nog even de prachtige celloklank van Nesrine.


Partner:

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

Verschillende optredens van Mela Marie Spaemann en NES

Uitvoerenden

Mela Marie Spaemann cello en stem

NES:

Nesrine Belmokh
cello en stem
Matthieu Saglio cello en sampler
David Gadea slagwerk
 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring