Kamancello
zo 21 okt 2018 20:30 - 22:00

CELLOFEST

Kamancello | The Eric Longsworth Project
21 okt
20:30 - 22:00
  • zo 21 okt 2018
    20:30 - 22:00
    Bimhuis

De derde van acht avonden in het Bimhuis met telkens twee verschillende optredens van het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld.

Kamancello
(Canada / Iran)
Twee musici uit Toronto – Shahriyar Jamshidi, Iraans-Koerdisch meesterbespeler van de Iraanse kamanche en rising star cellist Raphael Weinroth-Brown – gaan tegenover elkaar zitten en laten een klein wonder gebeuren. Geen codes, geen afspraken vooraf, maar alleen de twee zeer verschillende snaarinstrumenten laten praten, fluisteren of verhit debatteren. Onlangs hebben ze een schitterende eerste cd uitgebracht. Die blijkt in één take opgenomen!

Eric Longsworth, Gregory Dargent, Jean-Luc Di Fraya
(USA Burkina Fasso / Frankrijk)
De muzikale route die Eric Longsworth volgt, is net zo eigenzinnig als zijn cello eruit ziet. Klassiek opgeleid in de USA en neergestreken in Zuid-Frankrijk, speelt hij regelmatig met grootheden uit de Franse jazz en met geweldige musici uit het Midden-Oosten en de landen van Franssprekend Afrika. Ud-speler en gitarist Gregory Dargent exploreert zijn veelzijdigheid in acht verschillende formaties, van de worldformatie L'Hijâz'Car tot de band van popzanger Babx. De veelgevraagde percussionist Jean-Luc Di Fraya maakt van elk optreden een feestje, zowel met zijn trommels als met zijn stem.


Partner:

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

Verschillende optredens van KamancelloEric Longsworth, Gregory Dargent en Jean-Luc Di Fraya

Uitvoerenden

Kamancello:
Raphaël Weinroth-Browne cello
Shahriyar Jamshidi kamanche

The Eric Longsworth Project
:
Eric Longsworth cello
Gregory Dargent ud, gitaar
Jean-Luc Di Fraya percussie

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring